Choc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

SPEEDY LIFE: Soňa sa pokúša predstaviť

No, už by to chcelo aj niečo viac-menej dobre naladené, čo? Takže som sa rano zásobila keksami oblievanými čokoládou, sadla ku compu a rozkázala si: “tak teraz to bude o inom, jasné?!”… tak som zvedavá, či sa podarilo. Chcela by som začať novú poviedku (už štvrtú v poradí) a tentoraz ju aj dokončiť, nie ako minule, čo som prestala lebo sa začali okolo mojej osoby nejaké hádky zalúbených párov, ktoré som používala ako inšpiráciu. Takže tu je ďalšia poviedka, zatiaľ len taký úvod, niečo o prvej postavičke z tade…dúfam že sa nájdu ľudia čo to ocenia, že som vstala o siedmej ráno len aby som toto napísala! :D
Paráda, slovenčinárka nám dala za úlohu napísať sloh. Ale aký! Vybrať si nejaké body zo svojho života, napísať o nich a potom sa zamyslieť nad tým, ako sme sa počas rokov menili… alebo čosi také…kto má preboha tých päťdesiatnikov chápať?!
 
ŽIVOT PODĽA MŇA ( Sonička Rypáková  )
 
Keď som mala päť rokov, svet sa mi zdal nádherný. Nemala som žiadne starosti (keďže som už nejaký ten rok necikala do plienok) a všetci okolo mňa poskakovali a hovorili mi veci typu “ty si ale zlatá malá slečna, no áno” ( neodpustím si preklad: “Ty malý satan, pozri sa na svoju matku aká je z teba uťahaná! Čo jej nedáš aspoň sekundu oddychu?!). Mala som svoj obľúbený vankúšik a Barbie na koni. To bolo moje šťastie.
No človek nemôže ostať 5-ročným navždy, že áno.
 
  Desať rokov. Celý štvrtý ročník som presedela polospiac medzi učebnivcami, zúfalo sa drviac na prijímačky na gymnázium. To som vtedy ešte netušila, že si to budem najbližších osem doondených rokov trieskať o hlavu s myšlienkou na to, vrátiť čas. Ale v ten deň, keď ma prijali na gympel, mala som neskutočnú radosť. Skákala som po rodičovskej posteli a nechcela som prestať (prestala som, až keď sa mi podarilo vlastnou hlavou zhodiť luster visiaci zo stropu…čo už, nikdy som nevedela dobre odhadovať vzdialenosti).
 
  Trinásť rokov. Gangsterské obdobie – neviem ako inak to nazvať, proste čistá tínedžerská rebélia.  Nevedela som čo so sebou… a tak som si kúpila fretku. (Zlý nápad) Prečo mi nikto nikdy nepovedal, že fretky smrdia? OMG.
Tak a to bolo prvý krát, čo ma vyrazili z domu. Okej, bolo to na tri hodiny, ale aj to sa ráta! Sedela som s Pánom Fretiakom (tak sa ten zver volal…uznávam že fantázia mi chýbala, ale lepšie meno než Miki, Micko, Janko…).Potom som stratila nervy a nechala som Pána Fretiaka – moju tristokorunovú investíciu ujsť na slobodu… Ktovie, možno teraz žije v niektorom bratislavskom kanáli so všetkými tými zmutovanými krokodílmi a zlatými rybkami, ktoré sa tam (ako nás o tom presviedčajú seriály ako Baywatch) pohybujú.
 
 Pätnásť rokov. Prvá láska. Čierne vlasy, 180cm, dobré telo. A keby nebolo tej blonďatej štetky, nebola by tá love len z mojej strany. Ale aspoň som sa nenudila, v mene lásky som B.Š. (blond štetke) robila z jej módou a farbou na vlasy obmedzeného života peklo. Nezaliala som jej síce nohy do betónu a nepustila ju na dno Dunaja, ale také drobnosti ako žuvačky vo vlasoch, preháňadlo v pití a zavraždenie domáceho miláčika (andulka, muahaha) som si jednoducho nemohla odpustiť.
Až po pár mesiacoch som zistila, že ten chalan sa mi vôbec nepáčil, len som si hladala zámienku na robenie zloty…
 
 Sweet sweet sixteen. Ako správne dievča som sa naučila variť. Nikto v celej Blave nerobil take dobré ganjové koláčiky ako ja. A nielen koláčiky. Keby ste ochutnali to kura! Keby mi ho neziedol foter, ktorý došiel skôr z práce, mohla som ho predať kamošom za ťažké keše, ale čo už, aspoň si otec užil. Stavím sa, že tak dobre si ešte v živote nepochutnal jak na mojom makakovom kurátku.
 
Teraz mám 16 a pol roka, mám krátke blond vlasy, čierne oči a celá vyzerám nejako nenormálne. Nenosím nijaké hovadziny ako strojčeky na zuby, ale niečo podobné mám, taký malý piercing pri koreni nosa, medzi očami a v jazyku. Nebudem vám tu kresliť obrázok aby ste si to vedeli predstaviť, pretože som dospela k záveru, že moja prirodzená krása je nezachititeľná na papier (…a ešte k tomu vôbec neviem kresliť). So malá a zlá a teší ma robiť vám všetkým zle, hehe. Inak ešte neznášam morčatá a králiky – to len na doplnenie, aby ste vedeli. Ak ma už chcele niečim potešiť, tak mám rada čokoládu, alkohol, SS dvaciny a šibnuté pásikavé spodné prádlo.
 
 
 
Soňa, ja som ti už toľkokrát vravela, že musíš obmedziť používanie slangových výrazov a mala by si sa viac sústrediť na pravopis. Dúfam že nabudúce si dáš viac záležať! Dnes to bude za 3.
Gregorová
 
 
 
 

Speedy Life | stály odkaz

Komentáre

  1. hehehe
    de som ja vzala takuto dobru naladu???
    dufam ze to ocenite a precitate si to (sak je to kratke).
    este bude dalsia cast podobna, ale zivot ineh holky.
    divny zaciatok, ale no neva.
    cem vediet ci je to dobre pisane a ci tentokrat sa nikto nebude kvoli mne s nikym hadat a podobne:D
    tak jako?
    publikované: 25.08.2006 11:21:00 | autor: ChocApic (e-mail, web, autorizovaný)
  2. choco
    NO! ale ved to je uplne super! (ale pripomina mi to troicku teba :-D) tesim sa na dalsi diel - idem rychlo citat
    publikované: 30.08.2006 14:40:47 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. lucke
    uha, konecne okomentoval aj prvu cast:)
    hehe, no trosku, fakt asi. lebo to povedalo este par inych ludi. ale ja som lepsia, nejsom az taky satan :D dufam teda, hehe
    publikované: 30.08.2006 19:06:31 | autor: choco (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Barbie hry
    publikované: 15.09.2013 15:28:00 | autor: Barbie (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014